In wrâldreis yn 80 dagen

Boek: In wrâldreis yn 80 dagen
In wrâldreis yn 80 dagen

(Klik voor grotere afbeelding.)

Jules Verne is één van de meest vertaalde schrijvers ter wereld. Zijn verhalen zijn verschenen in bijna 100 talen, van Zweeds en Spaans tot Thai en Maori. Zelfs in kleine, bedreigde talen als Cornisch, Oppersorbisch en Niuees zijn boeken van Verne uitgebracht. Tot voor kort was er echter nog nooit een Friese vertaling van zijn werk verschenen.

Het Jules Verne Genootschap heeft daar verandering in gebracht met de uitgave van In wrâldreis yn 80 dagen, een Friese vertaling van Le Tour du monde en 80 jours (De reis om de wereld in 80 dagen), één van Jules Vernes beroemdste en succesvolste romans.

De roman vertelt over de Engelse gentleman Phileas Fogg, die voor een enorm bedrag de weddenschap aangaat dat hij in een recordtijd van 80 dagen rond de wereld kan reizen. Samen met zijn Franse bediende Passepartout gaat hij de race tegen de klok aan, waarbij hij de meest uiteenlopende obstakels moet zien te overwinnen.

Boek: In wrâldreis yn 80 dagen
Binnenwerk van het boek

(Klik voor grotere afbeelding.)

In wrâldreis yn 80 dagen is direct vanuit het Frans naar het Fries vertaald, waardoor de levendige dialogen en de subtiele humor van Jules Verne goed tot hun recht komen. De vertaling, van de hand van Syt Bakker-Palma, is volledig en onverkort. Het boek bevat alle gravures uit de oorspronkelijke uitgave van Hetzel, inclusief een wereldkaart met daarop de route van Phileas Fogg. In een voorwoord door Piet Akkerman wordt nader ingegaan op de ontstaansgeschiedenis en de invloed van deze roman.

Met In wrâldreis yn 80 dagen wil het Jules Verne Genootschap de bekendheid van Jules Verne in het Friese taalgebied vergroten. Wie graag Fries leest, kan op deze manier genieten van één van de grote klassiekers uit de wereldliteratuur. Daarnaast kan dit boek een prima hulpmiddel zijn bij het onderwijs in de Friese taal.

Deze paperbackuitgave van In wrâldreis yn 80 dagen beslaat 258 pagina’s, is gedrukt met zwart/wit binnenwerk en heeft een full-colour omslag. Het boek bevat alle gravures uit de oorspronkelijke Franse uitgave.

ISBN: 978-90-78363-16-3
© 2010 – Jules Verne Genootschap

Deze uitgave is mede mogelijk gemaakt door steun van de Douwe Kalma Stichting.

In wrâldreis yn 80 dagen bestellen

De prijs van In wrâldreis yn 80 dagen is € 17. Leden van het Jules Verne Genootschap en non-profit organisaties zoals scholen en bibliotheken betalen € 14.

De verzendkosten binnen Nederland bedragen € 5. U kunt uw bestelling ook afhalen op de eerstvolgende bijeenkomst van het Jules Verne Genootschap. Bent u geïnteresseerd in één of meer exemplaren, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Let op: er wordt pas tot verzending overgegaan nadat uw betaling is bijgeschreven.

Bestelformulier

Ik bestel één of meer exemplaren van In wrâldreis yn 80 dagen.

GeslachtLevering

Ik maak het verschuldigde , , over naar het JVG (Zie: rekeningnummer).