Mrs. Branican

Boek: Mrs. Branican
Boek: Mrs. Branican
Mrs. Branican

(Klik voor grotere afbeeldingen.)

Jules Verne’s roman Mistress Branican verscheen in 1891 in het tijdschrift Magasin d’éducation et de récréation (Parijs). In datzelfde jaar werden de vertaalrechten in het Nederlands verworven. Toch is het boek nooit als deel 52 in de beroemde serie Blauwe Bandjes van Elsevier verschenen, het was tot op heden zelfs niet eens in onze taal vertaald…

Toch is dit één van Verne’s grote, onbekende romans, waarin Dolly Branican zeker één van zijn mooiste vrouwelijke heldinnen is. Gelukkig heeft het Jules Verne Genootschap de juiste stimulans tot de vertaling van deze belangwekkende roman kunnen geven.

Deze genaaid-gebonden uitgave van Mrs. Branican in een harde band, bedrukt in full colour, heeft een zwart-wit binnenwerk van 428 pagina’s. Alle 83 gravures van Léon Benett zijn er in opgenomen, alsmede een kaart van Oceanië en een kaart van Australië. Het formaat is 15,5 × 23 cm.

ISBN: 978-90-78363-15-6
Vertaling: Gerrit Boers
© 2009 – Jules Verne Genootschap

Inhoud

John Branican vertrekt als kapitein van de klipper Franklin vanuit San Diego in Californië naar Singapore. Zijn vrouw Dolly en hun kindje Wat nemen node afscheid van hem. Na enige tijd op nieuws te hebben gewacht van haar man, blijkt een bevriend kapitein zijn schip ontmoet te hebben in de Indische wateren, maar daarmee stopt het nieuws over haar man en zijn schip. Na een moeilijke periode van vier jaar, als zij hun kind verliest en mede daardoor tijdelijk ook haar verstand, als iedereen denkt dat de Franklin met man en muis is vergaan, besluit zij haar man te laten zoeken. Na twee speurtochten wordt er eindelijk een spoor gevonden in de regionen van Noord-Australië.

Met een voorbeeldige volharding trekt zijzelf naar en door Australië…

Mrs. Branican bestellen

De prijs van Mrs. Branican is € 20 voor leden van het Jules Verne Genootschap en € 25 voor niet-leden.

De verzendkosten binnen Nederland bedragen € 8. U kunt uw bestelling ook afhalen op de eerstvolgende bijeenkomst van het Jules Verne Genootschap. Bent u geïnteresseerd in één of meer exemplaren, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Let op: er wordt pas tot verzending overgegaan nadat uw betaling is bijgeschreven.

Bestelformulier

Ik bestel één of meer exemplaren van Mrs. Branican.

Geslacht


Levering

Ik maak het verschuldigde , , over naar het JVG (Zie: rekeningnummer).