Meester der Wereld

Boek: Meester der Wereld
Meester der Wereld

(Klik voor grotere afbeelding.)

Jules Vernes roman Maître du Monde werd in 1904 uitgegeven door J. Hetzel et Cie (Parijs). In 1908 verscheen bij Dalmeijer (Amsterdam) een Nederlandse vertaling onder de titel Meester der Wereld. In de Dalmeijer-uitgave werd de tekst ingekort, en een deel van de oorspronkelijke illustraties werd daarbij weggelaten. De Dalmeijer-uitgave is momenteel zeer moeilijk verkrijgbaar en verscheen daarom in 2001-2003 als vervolgverhaal in De Verniaan, het tijdschrift van het Jules Verne Genootschap.

Ons lid Jos van Geffen heeft de tekst van de Dalmeijer-uitgave van een nieuwe layout voorzien. Daarbij is de spelling consistent gemaakt, zonder de oorspronkelijke schrijfwijze en -stijl wezenlijk aan te tasten. De nieuwe uitgave bevat alle 31 gravures van de hand van George Roux en Léon Benett uit de oorspronkelijke Franstalige editie.

Deze paperbackuitgave van Meester der Wereld beslaat 162 pagina’s, is gedrukt met zwart/wit binnenwerk en heeft een full-colour omslag.

ISBN: 978-90-78363-08-8
© 2006 – Jules Verne Genootschap

Meester der Wereld bestellen

De prijs van Meester der Wereld is € 14 voor leden van het Jules Verne Genootschap en € 17 voor niet-leden. De verzendkosten binnen Nederland bedragen € 5. U kunt uw bestelling ook afhalen op de eerstvolgende bijeenkomst van het Jules Verne Genootschap. Bent u geïnteresseerd in één of meer exemplaren, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Let op: er wordt pas tot verzending overgegaan nadat uw betaling is bijgeschreven.

U kunt het boek ook bestellen via Lulu, dit kan goedkoper zijn als u buiten Nederland woont.

Bestelformulier

Ik bestel één of meer exemplaren van Meester der Wereld.

Geslacht


Levering

Ik maak het verschuldigde , , over naar het JVG (Zie: rekeningnummer).