De gebroeders Kip

Boek: De gebroeders Kip
De gebroeders Kip

(Klik voor grotere afbeelding.)

Jules Verne’s roman Les frères Kip werd in 1902 in twee delen uitgegeven door J. Hetzel et Cie (Parijs). In 1903 verscheen bij Vivat (Amsterdam) een Nederlandse vertaling onder de titel De muiters van de James Cook. In de Vivat-uitgave werden de beide delen samengevoegd en ingekort, en een deel van de oorspronkelijke illustraties werd daarbij weggelaten. De Vivat-uitgave is momenteel zeer moeilijk verkrijgbaar en verscheen daarom in 2006–2008 als vervolgverhaal in De Verniaan, het tijdschrift van het Jules Verne Genootschap.

Ons lid Jos van Geffen heeft de tekst van de Vivat-uitgave van een nieuwe layout voorzien. Daarbij is de spelling consistent gemaakt, zonder de oorspronkelijke schrijfwijze en -stijl wezenlijk aan te tasten. De nieuwe uitgave bevat alle 60 oorspronkelijke illustraties: 40 gravures van de hand van George Roux en 20 illustraties uit andere bronnen.

Deze paperbackuitgave van De gebroeders Kip beslaat 172 pagina’s, is gedrukt met zwart/wit binnenwerk en heeft een full-colour omslag.

ISBN: 978-90-78363-14-9
© 2009 – Jules Verne Genootschap

De gebroeders Kip bestellen

De gebroeders Kip is uitverkocht. Heeft u interesse in deze publicatie, geef ons dan uw naam en (mail)adres door via wishlist@jules-verne.nl. Bij voldoende belangstelling volgt wellicht een herdruk.