Heruitgaven van oude vertalingen

Het Jules Verne Genootschap brengt regelmatig publicaties uit over diverse onderwerpen, waaronder heruitgaven van oude vertalingen van Jules Verne’s werk.

Van de verhalen van Jules Verne die in het verleden in het Nederlands zijn verschenen, zijn er veel die tegenwoordig praktisch onvindbaar zijn. Sommige boeken zijn in een kleine oplage gedrukt en daardoor nu zeer zeldzaam. Andere vertalingen zijn zelfs nooit eerder in boekvorm verschenen, maar alleen als feuilleton in een tijdschrift.

Het Jules Verne Genootschap heeft enkele van deze onbekende vertalingen opnieuw uitgegeven. De oorspronkelijke vertaling is daarbij gehandhaafd, ook als deze niet geheel compleet was. Wel zijn de meeste verhalen voorzien van de originele illustraties uit de Franse boeken, die in de oorspronkelijke Nederlandse uitgaven vaak achterwege waren gelaten.

Het bestuurbare eiland

Boek: Het bestuurbare eiland

Het bestuurbare eiland verscheen voor het eerst in het Nederlands bij uitgeverij Vivat in 1900. Het Jules Verne Genootschap heeft deze uitgave geheel herzien en in paperback uitgebracht, nu met alle oorspronkelijke illustraties.

Zie: Meer informatie over Het bestuurbare eiland

Een Drama in Lijfland

Boek: Een drama in Lijfland

Deze paperback bevat twee romans van Jules Verne die niet eerder in boekvorm in het Nederlands waren verschenen: Een Drama in Lijfland en De Piraten van het Vuurtoreneiland. Deze verhalen, die oorspronkelijk in het tijdschrift Sjors van de Rebellenclub verschenen, zijn opnieuw opgemaakt en voorzien van de originele illustraties.

Zie: Meer informatie over Een Drama in Lijfland

De Gebroeders Kip

Boek: De Gebroeders Kip

De Gebroeders Kip verscheen voor het eerst in het Nederlands bij uitgeverij Vivat in 1903, onder de titel De muiters van de James Cook. Het Jules Verne Genootschap heeft deze uitgave geheel herzien en in paperback uitgebracht, nu met alle oorspronkelijke illustraties.

Zie: Meer informatie over De Gebroeders Kip

De lotgevallen van de beroemde luchtreizigers Michel Ardan, Barbicane en Nicholl

Boek: De lotgevallen van de beroemde luchtreizigers Michel Ardan, Barbicane en Nicholl

De lotgevallen van de beroemde luchtreizigers Michel Ardan, Barbicane en Nicholl was de allereerste Nederlandse vertaling van De la Terre à la Lune, in 1871 verschenen in een anonieme, ongeautoriseerde en ongeïllustreerde uitgave. Het Jules Verne Genootschap heeft deze onbekende vertaling opnieuw uitgebracht.

Zie: Meer informatie over De lotgevallen van de beroemde luchtreizigers Michel Ardan, Barbicane en Nicholl

Meester der Wereld

Boek: Meester der Wereld

Meester der Wereld verscheen voor het eerst in het Nederlands bij uitgeverij Dalmeijer in 1908. Het Jules Verne Genootschap heeft deze uitgave geheel herzien en in paperback uitgebracht, nu met alle oorspronkelijke illustraties.

Zie: Meer informatie over Meester der Wereld

P’tit Bonhomme

Boek: P’tit Bonhomme

Jarenlang werd aangenomen dat P’tit-Bonhomme één van de vijf boeken van Jules Verne was die nog nooit in het Nederlands waren vertaald, totdat het bestaan ervan toevallig ontdekt werd in het najaar van 2005. Nu is de eerste Nederlandstalige uitgave in boekvorm van deze roman en de eerste herdruk van dit verhaal sinds 1893, toen dit als feuilleton in het tijdschrift Jong Holland verscheen, een feit.

Zie: Meer informatie over P’tit Bonhomme

Het verbazingwekkende avontuur van de Barsac-Missie

Boek: Het verbazingwekkende avontuur van de Barsac-Missie

Het verbazingwekkende avontuur van de Barsac-Missie verscheen voor het eerst in het Nederlands bij uitgeverij Ridderhof. Het Jules Verne Genootschap heeft deze uitgave geheel herzien en in paperback uitgebracht, nu met alle oorspronkelijke illustraties.

Zie: Meer informatie over Het verbazingwekkende avontuur van de Barsac-Missie