Het bestuurbare eiland

Boek: Het bestuurbare eiland
Het bestuurbare eiland

(Klik voor grotere afbeelding.)

Jules Verne’s roman L’Ile à hélice werd in 1895 in twee delen uitgegeven door J. Hetzel et Cie (Parijs). In 1900 verscheen bij Vivat (Amsterdam) een Nederlandse vertaling onder de titel Het bestuurbare eiland. In de Vivat-uitgave werden de beide delen samengevoegd en ingekort, en een deel van de oorspronkelijke illustraties werd daarbij weggelaten. De Vivat-uitgave is momenteel zeer moeilijk verkrijgbaar en verscheen daarom in 2003–2005 als vervolgverhaal in De Verniaan, het tijdschrift van het Jules Verne Genootschap.

Ons lid Jos van Geffen heeft de tekst van de Vivat-uitgave van een nieuwe layout voorzien. Daarbij is de spelling consistent gemaakt, zonder de oorspronkelijke schrijfwijze en -stijl wezenlijk aan te tasten. De nieuwe uitgave bevat alle 81 gravures van de hand van Léon Benett alsmede twee kaarten uit de oorspronkelijke Franstalige edities.

Deze paperbackuitgave van Het bestuurbare eiland beslaat 218 pagina’s, is gedrukt met zwart/wit binnenwerk en heeft een full-colour omslag.

ISBN: 978-90-78363-06-4
© 2006 – Jules Verne Genootschap

Het bestuurbare eiland bestellen

Het bestuurbare eiland is uitverkocht. Heeft u interesse in deze publicatie, dan kunt u alsnog het bestelformulier invullen. Wij nemen contact met u op als er een herdruk volgt.

Bestelformulier

Ik heb interesse in Het bestuurbare eiland.

Geslacht


Levering