Het bestuurbare eiland

Boek: Het bestuurbare eiland
Het bestuurbare eiland

(Klik voor grotere afbeelding.)

Jules Verne’s roman L’Ile à hélice werd in 1895 in twee delen uitgegeven door J. Hetzel et Cie (Parijs). In 1900 verscheen bij Vivat (Amsterdam) een Nederlandse vertaling onder de titel Het bestuurbare eiland. In de Vivat-uitgave werden de beide delen samengevoegd en ingekort, en een deel van de oorspronkelijke illustraties werd daarbij weggelaten. De Vivat-uitgave is momenteel zeer moeilijk verkrijgbaar en verscheen daarom in 2003–2005 als vervolgverhaal in De Verniaan, het tijdschrift van het Jules Verne Genootschap.

Ons lid Jos van Geffen heeft de tekst van de Vivat-uitgave van een nieuwe layout voorzien. Daarbij is de spelling consistent gemaakt, zonder de oorspronkelijke schrijfwijze en -stijl wezenlijk aan te tasten. De nieuwe uitgave bevat alle 81 gravures van de hand van Léon Benett alsmede twee kaarten uit de oorspronkelijke Franstalige edities.

Deze paperbackuitgave van Het bestuurbare eiland beslaat 218 pagina’s, is gedrukt met zwart/wit binnenwerk en heeft een full-colour omslag.

ISBN: 978-90-78363-06-4
© 2006 – Jules Verne Genootschap

Het bestuurbare eiland bestellen

De prijs van Het bestuurbare eiland is € 14 voor leden van het Jules Verne Genootschap en € 17 voor niet-leden. De verzendkosten binnen Nederland bedragen € 5. U kunt uw bestelling ook afhalen op de eerstvolgende bijeenkomst van het Jules Verne Genootschap. Bent u geïnteresseerd in één of meer exemplaren, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Let op: er wordt pas tot verzending overgegaan nadat uw betaling is bijgeschreven.

U kunt het boek ook bestellen via Lulu, dit kan goedkoper zijn als u buiten Nederland woont.

Bestelformulier

Ik bestel één of meer exemplaren van Het bestuurbare eiland.

Geslacht


Levering

Ik maak het verschuldigde , , over naar het JVG (Zie: rekeningnummer).