Het tweede vaderland

Boek: Het tweede vaderland
Het tweede vaderland

(Klik voor grotere afbeelding.)

De roman Het tweede vaderland is het vervolg op de klassieker De Zwitserse familie Robinson van Johann David Wyss. Dit verhaal over een familie die schipbreuk lijdt en op een afgelegen eiland een bestaan opbouwt was een van Vernes lievelingsboeken uit zijn jeugd. In 1900 publiceerde hij dit vervolg in twee delen, waarin hij het verdere leven van de familie beschrijft nadat hun eiland is ontdekt. Zoals Verne in het voorwoord bij deze roman schrijft:

De Robinsons waren de boeken van mijn jeugd en ik bewaar er een onuitwisbare herinnering aan. De vele malen dat ik ze gelezen heb, hebben dit gevoel alleen maar versterkt. Later heb ik bij het lezen van nieuwere boeken zelfs nooit meer die indrukken uit mijn vroege jaren kunnen hervinden. Het lijdt geen twijfel dat mijn voorliefde voor dit avonturengenre mij instinctief de weg heeft doen inslaan, die ik eens moest volgen. Dit heeft mij ertoe gebracht L’Ecole des Robinsons, L’île mystérieuse, Deux ans de vacances te schrijven, waarvan de helden nauw verwant zijn aan die van Defoe en Wyss. Het hoeft dus ook niet te verrassen dat ik me helemaal gewijd heb aan dit deel van de Wonderreizen.

[…]

Was het waarlijk niet interessant het verhaal van Rudolf Wyss voort te zetten, deze familie terug te vinden in de nieuwe omstandigheden waaraan zij is blootgesteld en de vier zo goed getypeerde jongens, Fritz, ondernemend en dapper, Ernst, enigszins zelfzuchtig maar leergierig, de ijdele Jack en de kleine Franz, en de ontwikkeling van hun karakters te volgen na een verblijf van twaalf jaar op dit eiland?… Moest de introductie van Jenny Montrose in dit kleine wereldje na de ontdekking van de Rokende Rots het bestaan ervan niet veranderen?… Drong de aankomst van M. Wolston en de zijnen aan boord van de Licorne en hun vestiging op het eiland, niet tot een vervolg van deze geschiedenis?… Was het niet nodig dit gezegende eiland, waarvan men slechts het noordelijke deel kende, helemaal te verkennen?…

Maakte het vertrek van Fritz, Franz en Jenny Montrose naar Europa het niet onmisbaar dat hun avonturen verteld worden tot hun terugkeer in Nieuw-Zwitserland?…

Deze luxe uitgave van Het tweede vaderland in een harde band bevat 384 pagina’s. Alle oorspronkelijke gravures, waarvan enkele in kleur, zijn er in opgenomen.

ISBN: 978-90-78363-23-1
Vertaling: Frits Roest
© 2021 – Jules Verne Genootschap

Het tweede vaderland bestellen

De prijs van Het tweede vaderland is € 25 voor leden van het Jules Verne Genootschap en € 60 voor niet-leden. De verzendkosten binnen Nederland bedragen € 7,50. U kunt uw bestelling ook afhalen op de eerstvolgende bijeenkomst van het Jules Verne Genootschap. Bent u geïnteresseerd in één of meer exemplaren, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Let op: er wordt pas tot verzending overgegaan nadat uw betaling is bijgeschreven.

Bestelformulier

Ik bestel één of meer exemplaren van Het tweede vaderland.

Geslacht
exemplaren

Levering

Ik maak het verschuldigde , , over naar het JVG (Zie: rekeningnummer).