P’tit Bonhomme

Jarenlang werd aangenomen dat P’tit-Bonhomme één van de vijf boeken van Jules Verne was die nog nooit in het Nederlands waren vertaald, totdat het bestaan van een vertaling toevallig ontdekt werd in het najaar van 2005. Nu is de eerste Nederlandstalige uitgave in boekvorm van deze roman en de eerste herdruk van dit verhaal sinds 1893, toen dit als feuilleton in het tijdschrift Jong Holland verscheen, een feit.

Boek: P’tit Bonhomme (kaft)
Afbeelding: Pagina uit P’tit Bonhomme
Boek: P’tit Bonhomme (binnenwerk)
P’tit Bonhomme

(Klik voor grotere afbeeldingen.)

De redactie van Jong Holland was in handen van J.H. van Balen (1851–1921), die ook vertalingen van Jules Verne-verhalen verzorgde voor de Vivat-reeks. Dat heeft ertoe geleid dat deze uitgave in een luxe Vivat-band met goudopdruk wordt geleverd, op ouderwetse manier genaaid, gebonden en gekneept. De vertaling van Van Balen is zoveel mogelijk intact gelaten. Bijna alle oorspronkelijke gravures uit de eerste Hetzel-uitgave, waaronder een aantal in kleur, zijn mede opgenomen.

ISBN: 978-90-78363-01-9
© 2007 – Jules Verne Genootschap

P’tit Bonhomme bestellen

De prijs van P’tit Bonhomme is € 40 voor leden van het Jules Verne Genootschap en € 45 voor niet-leden. De verzendkosten binnen Nederland bedragen € 5. U kunt uw bestelling ook afhalen op de eerstvolgende bijeenkomst van het Jules Verne Genootschap. Bent u geïnteresseerd in één of meer exemplaren, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Let op: er wordt pas tot verzending overgegaan nadat uw betaling is bijgeschreven.

Bestelformulier

Ik bestel één of meer exemplaren van P’tit Bonhomme.

Geslacht


Levering

Ik maak het verschuldigde , , over naar het JVG (Zie: rekeningnummer).