De graaf van Chanteleine

Boek: De graaf van Chanteleine
De graaf van Chanteleine

(Klik voor grotere afbeelding.)

In 1793 is de Franse Revolutie in volle gang. De republiek is uitgeroepen, de koning is terechtgesteld en de macht is in handen van radicale revolutionairen onder leiding van Robespierre. Tegenstanders van het bewind wacht de guillotine. In Bretagne en de Vendée groeit een opstand van boeren en edelen uit tot een bloedige burgeroorlog. Na een aanvankelijke reeks overwinningen wordt het katholieke en koninklijke leger uiteindelijk door de republikeinse troepen verslagen.

Tijdens de nasleep van de opstand krijgt de graaf van Chanteleine het bericht dat zijn vrouw en dochter in gevaar zijn. Samen met zijn trouwe dienaar Kernan haast de graaf zich naar zijn kasteel in de uithoeken van de Finistère. Zal hij nog op tijd komen om zijn gezin te redden? En zal hij zelf uit handen van de bloeddorstige republikeinen weten te blijven?

Jules Verne, die vooral bekend is geworden om zijn avontuurlijke reisverhalen, toont met De graaf van Chanteleine zijn kwaliteiten in het genre van de historische roman. Het Jules Verne Genootschap brengt dit onbekende werk van de grote schrijver nu voor het eerst in het Nederlands uit, voorzien van gedetailleerde historische achtergrondinformatie.

Deze paperbackuitgave van De graaf van Chanteleine beslaat 150 pagina’s, is gedrukt met zwart/wit binnenwerk en heeft een full-colour omslag. Alle oorspronkelijke gravures zijn in dit boek opgenomen, evenals drie kaarten van de gebieden waar het verhaal zich afspeelt.

ISBN: 978-90-78363-17-0
Vertaling: Garmt de Vries-Uiterweerd
© 2012 – Jules Verne Genootschap

De graaf van Chanteleine bestellen

De prijs van De graaf van Chanteleine is € 12 voor leden van het Jules Verne Genootschap en € 15 voor niet-leden.

De verzendkosten binnen Nederland bedragen € 5. U kunt uw bestelling ook afhalen op de eerstvolgende bijeenkomst van het Jules Verne Genootschap. Bent u geïnteresseerd in één of meer exemplaren, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Let op: er wordt pas tot verzending overgegaan nadat uw betaling is bijgeschreven.

Bestelformulier

Ik bestel één of meer exemplaren van De graaf van Chanteleine.

Geslacht


Levering

Ik maak het verschuldigde , , over naar het JVG (Zie: rekeningnummer).