De Jules Verne bibliografie

Boek: Jules Verne bibliografie, deel 1
Jules Verne Bibliografie deel 1, voorbeeldpagina
Jules Verne bibliografie, deel 1

(Klik voor grotere afbeeldingen.)

In 1999 publiceerde het Jules Verne Genootschap na veel onderzoek de eerste Nederlandse Jules Verne bibliografie. Deze werd in 2007 gevolgd door een geheel herziene tweede druk, waarin alle nadere vondsten waren verwerkt en waarin boekbeschrijvingen waren opgenomen zoals gebruikelijk in de bibliotheekwereld. De losse kleurenbijlage bevatte een groot aantal afbeeldingen van boeken.

In april 2013 verscheen de derde druk, op A4 formaat, die naast de boekbeschrijvingen en algemene inleidingen bij series, talloze gekleurde illustraties bevat. Bovendien is hij volledig bijgewerkt met nieuwe vondsten op velerlei gebied. In deze nieuwe druk vindt u uitgebreide informatie over alle Nederlandse uitgaven van Jules Vernes werk van 1864 tot 2012. De verschillen tussen drukken zijn met veel oog voor detail uitgewerkt en alle eerste drukken van 1864 tot 1891 tot op de dag nauwkeurig gedateerd. Behalve de Nederlandse uitgaven zijn ook die uit België en Nederlands-Indië opgenomen, evenals alle feuilletons, stripverhalen, film- en theaterboekjes, leer- en leesboekjes, sigarenbandjes, en andere aan Jules Verne gerelateerde producten.

Boek: Jules Verne bibliografie, deel 2
Jules Verne Bibliografie deel 2, voorbeeldpagina
Jules Verne bibliografie, deel 2

(Klik voor grotere afbeeldingen.)

Het tweede deel bevat een overzicht in kleur van alles wat in de periode 1878–2012 aan artikelen in Nederlandstalige boeken en tijdschriften geschreven is over Verne en zijn werk.

Deel 1

Jules Verne. Volledig geïllustreerde bibliografie. Derde druk. Deel 1: chronologisch overzicht van boeken, feuilletons en stripverhalen. Samengesteld door Frits Roest en Kees Waij. Uitgegeven ter gelegenheid van het derde lustrum. Het Jules Verne Genootschap, 2013. 212p., met uitgebreide registers. ISBN 978-90-78363-18-7.

Deel 2

Jules Verne. Volledig geïllustreerde bibliografie. Derde druk. Deel 2: overzicht van biografische en bibliografische publicaties, recensies en analyses in boeken en tijdschriften. Samengesteld door Frits Roest en Kees Waij. Uitgegeven ter gelegenheid van het derde lustrum. Het Jules Verne Genootschap, 2013. 74p., met uitgebreide registers. ISBN 978-90-78363-19-4.

De Jules Verne bibliografie bestellen

Deel 1 van de Jules Verne bibliografie is uitverkocht. Deel 2 is nog verkrijgbaar. Deel 2 kost € 20 voor leden en € 25 voor niet-leden. De verzendkosten binnen Nederland bedragen € 5. U kunt uw bestelling ook afhalen op de eerstvolgende bijeenkomst van het Jules Verne Genootschap. Bent u geïnteresseerd in één of meer exemplaren, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Let op: er wordt pas tot verzending overgegaan nadat uw betaling is bijgeschreven.

Bestelformulier

Ik bestel één of meer exemplaren van de Jules Verne bibliografie.

Geslacht
exemplaren

Levering

Ik maak het verschuldigde , , over naar het JVG (Zie: rekeningnummer).