Edgar Poe en zijn werk

Boek: Edgar Poe en zijn werk
Edgar Poe en zijn werk

(Klik voor grotere afbeelding.)

Het werk van de Amerikaanse schrijver Edgar Allan Poe heeft een grote invloed gehad op Jules Verne. Diverse elementen in de Wonderreizen zijn duidelijk geïnspireerd door de wonderlijke verhalen van Poe: de Maelstrom in Twintigduizend mijlen onder zee, het geheimschrift in Een vlotreis en de reis naar de maan zijn hier voorbeelden van. Verne heeft zelfs een vervolg geschreven op Poe’s Arthur Gordon Pym.

In 1864, toen de reeks Wonderreizen nog maar net op gang kwam, verscheen van Vernes hand een uitgebreid essay over Edgar Poe en zijn werk. Hierin bespreekt hij het leven van de schrijver en analyseert hij zijn belangrijkste verhalen. Dit essay verschijnt nu in Nederlandse vertaling.

Deze zwart/wit paperbackuitgave van Edgar Poe en zijn werk beslaat 54 pagina’s. Alle oorspronkelijke gravures zijn in dit boek opgenomen.

ISBN: 978-90-78363-21-7
Vertaling: Garmt de Vries-Uiterweerd
© 2016 – Jules Verne Genootschap

Edgar Poe en zijn werk bestellen

De prijs van Edgar Poe en zijn werk is € 10 voor leden van het Jules Verne Genootschap en € 12 voor niet-leden.

De verzendkosten binnen Nederland bedragen € 5. U kunt uw bestelling ook afhalen op de eerstvolgende bijeenkomst van het Jules Verne Genootschap. Bent u geïnteresseerd in één of meer exemplaren, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Let op: er wordt pas tot verzending overgegaan nadat uw betaling is bijgeschreven.

Bestelformulier

Ik bestel één of meer exemplaren van Edgar Poe en zijn werk.

Geslacht


Levering

Ik maak het verschuldigde , , over naar het JVG (Zie: rekeningnummer).