Reisbeurzen

Boek: Reisbeurzen
Reisbeurzen

(Klik voor grotere afbeelding.)

In 1903 verscheen Jules Vernes tweedelige roman Bourses de voyage bij Hetzel in Parijs. Pas in 2013 vertaalde Paul de Meij het boek in het Nederlands onder de titel Reisbeurzen. Vanaf april 2014 verscheen het als feuilleton in De Verniaan, het verenigingsblad van het Jules Verne Genootschap. Voor de verschijning in boekvorm is de tekst grondig herzien en deels opnieuw vertaald door Gerrit Boers.

De op Barbados wonende rijke Mrs Kathlen Seymour stelt negen prijzen beschikbaar voor de winnaars van een wedstrijd, uitgeschreven voor de oudere leerlingen van de Antilian School in Londen. De prijzen blijken reisbeurzen te zijn, waarmee de laureaten een reis kunnen maken naar hun geboorte-eilanden in de Kleine Antillen, alsmede voor elk een bonus van £700. De negen jongelui vertrekken met hun mentor vanuit Cork, waar de schoener Alert klaarligt om hen over de Atlantische Oceaan te vervoeren. Een ontsnapte piratenbende vermoordt echter in de nacht voor hun vertrek kapitein en bemanning van het schip en neemt hun plaats in. Deze bende heeft het voornemen om de tocht uit te voeren zoals gepland, vervolgens de jongens en hun mentor te vermoorden, zodra zij hun bonus hebben ontvangen, om daarna met deze buit en het gestolen schip naar de Stille Zuidzee te vertrekken. Daar zullen zij dan hun zeeroverspraktijk weer hervatten…

Deel 1 beschrijft de tocht van Cork tot Sint Maarten, via Saint Thomas en Saint Croix. In deel 2 passeren de overige zes eilanden de revue, alsmede Barbados, waar de beurswinnaars hun bonus zullen ontvangen. Verder volgt dan nog de terugtocht naar Engeland, met een verniaans verloop…

Deze genaaid-gebonden uitgave van Reisbeurzen in een harde band bevat 314 pagina’s. Alle oorspronkelijke gravures, waarvan enkele in kleur, zijn er in opgenomen.

ISBN: 978-90-78363-22-4
© 2017 – Jules Verne Genootschap

Reisbeurzen bestellen

De prijs van Reisbeurzen is € 18 voor leden van het Jules Verne Genootschap en € 22 voor niet-leden. De verzendkosten binnen Nederland bedragen € 8. U kunt uw bestelling ook afhalen op de eerstvolgende bijeenkomst van het Jules Verne Genootschap. Bent u geïnteresseerd in één of meer exemplaren, dan kunt u onderstaand formulier invullen. Let op: er wordt pas tot verzending overgegaan nadat uw betaling is bijgeschreven.

Bestelformulier

Ik bestel één of meer exemplaren van Reisbeurzen.

Geslacht
exemplaren

Levering

Ik maak het verschuldigde , , over naar het JVG (Zie: rekeningnummer).