Het Zuidelijk Toneel speelt “De reis om de wereld in 80 dagen”

Publiciteitsfoto van de voorstelling

Het Zuidelijk Toneel brengt komend najaar een nieuwe bewerking van “De reis om de wereld in 80 dagen” op de planken. Dit stuk, geschreven door Han Römer, is “een voorstelling die een spannende fusie laat zien van toneel en cabaret [...], een groteske voorstelling over de eindeloze honger naar kicks met absurde en komische taferelen”.

De rol van Phileas Fogg wordt gespeeld door Peter Heerschop, Bert Visscher neemt de rol van Passepartout voor zijn rekening. Een verrassende combinatie, die voor veel spektakel zal zorgen. Net als in de toneelbewerking die Jules Verne zelf schreef, spelen muziek en dans een grote rol, evenals spectaculaire special effects: een gigantische stalen olifant, een scène in de nok van het theater en Bert Visscher die door de lucht vliegt.

Ook inhoudelijk belooft de voorstelling de nodige verrassingen op te leveren, zoals blijkt uit de aankondiging:

Fogg komt in contact met religieuze extremisten in Jeruzalem en raakt geprikkeld door de sensuele Kama Sutra in India. Hallucinerend van de opium verdwaalt hij bijna in China om vervolgens te belanden in een Amerikaanse schiettent.

Van 7 t/m 20 oktober zijn er try-outs in Zwolle en Eindhoven. De voorstelling gaat op woensdag 21 oktober in première, waarna het nog tot januari gespeeld zal worden in diverse steden.

Meer informatie, zoals de volledige cast en de speellijst, is te vinden op de website van Het Zuidelijk Toneel.

Zie:Nieuwsoverzicht.