De IJzeren Reus in Antwerpen

In zijn roman Het Stoomhuis voerde Jules Verne een enorme stalen olifant op stoomkracht op, waarmee een groep Engelsen door noordelijk India trok. De Franse theatergroep Royal de Luxe heeft van deze fantasie werkelijkheid gemaakt met de voorstelling Sultan der Indiën. Na Amiens, Nantes en Londen bezoekt de groep nu Antwerpen, tijdens het jaarlijks terugkerende festival Zomer van Antwerpen.

Praktische informatie

Er zijn voorstellingen van 6 tot en met 9 juli, in het centrum van Antwerpen. Hieronder volgt enige praktische informatie die we ontvingen van de organisatie van de Zomer van Antwerpen.

Waar vinden we informatie over de olifant?

Iets meer informatie over de olifant kan je terugvinden in onze programmabrochure en op de olifantenpostkaart die je kan vinden in de verschillende stadskantoren, bibliotheken, Wapper 2, cultuurhuizen,... of op onze website www.zva.be.

Waar in de stad gaat de olifant rondlopen?

We weten nog niet juist waar de sultan heen wil, tijdens zijn bezoek in Antwerpen. Hij zal op het moment zelf zijn bezoek plannen en het ons laten weten. Wie die dagen in Antwerpen is kan ze niet missen.

Hoe vinden we de Olifant?

Als jij hem niet onmiddellijk vindt, loop je wel iemand tegen het lijf die het wel weet. Of je surft naar onze website www.zva.be, of je gaat naar het infopunt in de KBC-toren of je belt even de infolijn 03 202 91 50. Vanaf 6 juli kunnen we je dan de informatie geven die we hebben.

Welke dag kom ik het beste kijken?

De olifant en de kleine reuzin zijn altijd mooi om naar te kijken. Maar als je ze graag volgt als ze Antwerpen verkennen, kan je best vrijdag, zaterdag of zondag komen.

Wat is er juist te doen, waar en wanneer (uren)?

Vanaf 6 juli volgen wij de olifant en de kleine reuzin op de voet. Op onze website www.zva.be, onze infolijn 03 202 91 50 en op ons infopunt in de KBC-toren krijg je de informatie die we hier binnen krijgen van de sultan.
Uren: De olifant en keine reuzin staan laat op (vermoedelijk rond 10u) en gaan vroeg slapen (vermoedelijk rond 18u-19u). Maar ook als ze slapen is het de moeite waard om even te komen kijken naar hen! De olifant en de kleine reuzin zijn dus dag en nacht, 24u op 24u in Antwerpen te zien. En wie weet is er links en rechts ook nog iets anders te beleven.

Zie:Nieuwsoverzicht.