Corpus Acrobatic Theatre presenteert “Nemo’s Nautilus”

Corpus Acrobatic Theatre is een groep die acrobatiek, dans en theater combineert tot voorstellingen waarin de emoties en ontwikkelingen van de personages tot leven komen door choreografie. In 2005 brengt Corpus Acrobatic Theatre, in samenwerking met de acteur Peter Faber, een hommage aan Jules Verne, ter gelegenheid van zijn honderdste sterfdag. De hier volgende informatie is ontleend aan de brochure van Corpus Acrobatic Theatre over dit multimedia spektakel.

Jules Verne had bijzondere visionaire gedachtes over de toekomst van de planeet en de rol van de mensheid daarin. Hij leefde in de tijd van de Franse revolutie (1848). De industriële revolutie was in Europa in volle gang. De invloed van nieuwe machines en uitvindingen waren spectaculair en de moderne tijd werd ingeluid. Zeelieden kwamen terug van hun verre reizen vol met wonderlijke verhalen over de koloniën en nieuw ontdekte gebieden. Jules Verne legde een band tussen literatuur, avontuur en wetenschap. Ofschoon hij zijn carrière begon als schrijver van theaterstukken, verlegde hij zijn talenten naar een nieuw genre literatuur en excelleerde daarin. Miljoenen mensen, volwassenen en kinderen over de hele wereld, hebben zijn boeken gelezen. Nu, 100 jaar na zijn dood, is de fantasie van Jules Verne werkelijkheid geworden en kan de hedendaagse wereld zich spiegelen aan zijn visionaire gedachtes en uitvindingen. Zoals Jules Verne zelf voorzag, zouden de consequenties van al deze uitvindingen en ontdekkingen, in de huidige tijd kunnen leiden tot onbegrensde mogelijkheden en conflictsituaties. Waar ligt de grens tussen creatie en destructie?

Jules Verne als schrijver en zijn wereldberoemde boeken over wonderreizen, waaronder ‘20.000 mijlen Onder Zee’, dienen als belangrijkste inspiratiebronnen en vormen de rode draad van dit multimedia-spektakel. Hoe Kapitein Nemo in ‘20.000 mijlen Onder Zee’ de onderwaterwereld tot de zijne maakte in zijn onderzeeër ‘de Nautilus’, was een geheel onbekend gebied. In 1869 was de oceanografie zelfs nauwelijks een wetenschap. De wonderen van de oceaan waarvan Verne zo dramatisch gebruik maakte, mogen van weinig betekenis lijken in de huidige wereld die geen geheimen meer lijkt te hebben. Maar toen de roman geschreven werd, waren ze even vreemd als de achterkant van de maan. Dat maakt ‘20.000 mijlen Onder Zee’ nu nog tot een profetisch boek en een onuitputbare bron van inspiratie. De rol en het belang van water en oceanen krijgen dan ook speciale aandacht in deze voorstelling. Deze voorstelling is een combinatie van uiterst illusionaire, visuele acrobatiek van Corpus, de veelzijdige talenten van Peter Faber en Video Art, met innovatieve muziekcomposities van Yens en Yens. Dit alles in een sensationeel decor van stromend water, waaruit zowel de Nautilus, als wonderlijke waterdieren zoals een gigantische Octopus, tevoorschijn komen. De romantiek, wonderlijke reisverhalen, water, mysteries van de oceanen, fascinerende uitvindingen, maritieme ontdekkingen en filosofische hersenspinsels van Jules Verne, maken deze voorstelling tot een zinnenprikkelend avontuur.

Meer informatie vindt u binnenkort op de website van Corpus Acrobatic Theatre.

Praktische informatie

Contactgegevens:

Corpus Acrobatic Theatre
Postbus 10429
1001 EK Amsterdam
telefoon en fax: 020-6323409
mobiel : 06-22982082
e-mail:
WWW: http://www.corpus-acrobatics.nl/

Speellijst

Informatie over tickets en speellijst zal in januari 2005 bekend worden.

Zie: Overzicht van activiteiten in 2005.